سابقه تمدن، هنر و آثار به جاي مانده از انسان هاي دوره هاي گذشته همواره مورد علاقه بسياري از مردم مي باشد و با توجه به پيشرفت هاي صنعتي بشر افراد بيشتر تمايل دارند كه بدانند ريشه هر كدام از مظاهر بشري از چه زماني بوده و با چه شرايطي به وجود آمده است.
حفاظت و نگهداري از ميراث فرهنگي و طبيعي در شرايطي كه آلودگي هاي محيط زيستي و فرسودگي بناها وجود دارد يك ضرورت حياتي است و ايجاد فضاي مناسب براي تقويت ماندگاري و جاذبه گردشگري آثار به جاي مانده از دوران گذشته براي تداوم جريان هاي فرهنگي و زندگي مبتني بر ارزش ها داراي اهميت بسيار است.
حفظ و نگهداري ميراث بشر به قدري براي جهانيان داراي اهميت است كه يونسكو كشورهاي جهان را بر آن داشته كه روش هاي نويني را براي حفظ وحراست اين ميراث به كار گيرند.
از دریچه اندیشه زمانی که به سوی روحیات، خلق و خوی، آداب و رسوم و شیوه های زندگی جوامع مختلف نگاه می کنیم موفقیت ملت های که نسبت به شناخت گذشتۀ خود اهتمام بیشتری داشته اند بیشتر و ملموس تر است.
استان یزد نیز به عنوان ایستگاه طلایی تمدن و فرهنگ گنجینه های غنی به قدمت تاریخ سالیان دور دارد و نگاه به هر اثر به جای مانده از ادوار گذشته تجربه ها و درس های زیادی را منعکس می کند.
از این رو نگهداری و بهره مندی مطلوب از این آثار دو عنصر مهم در رویاروی با این موضوع پر اهمیت و سرنوشت ساز است.
فعال نمودن تمام ظرفیت های این موضوع ممکن نخواهد مگر زمانی که تعامل و احساس مسئولیت مردم و واحدهای اجرایی مختلف بخش خصوصی و دولتی به شکل واقعی برای حمایت و رشداین ماجرا وارد شوند.
زمانی که افکار و نیروهای سازنده برای مدیریت فرصت های موجود و خلق دستاوردهای ممکن وارد عمل شوند و به دور از مسائل حاشیه ای نگاه فرهنگی و آینده نگر را بر یک موضوع حاکم کنند بهره وری امکان پذیر خواهد شد.
میراث فرهنگی اعتبار و فرصتی چند بعدی برای هر جامعه است اما افراد و گروه های محدود به تنهایی نمی توانند این اعتبار را به سرمایه تبدیل کنند و بایستی خرد و توان جمعی موانع و مشکلات عملیاتی نشدن برنامه ها را بررسی و همه با هم آنچه اعتبار ملی و فرهنگی ما به آن وابسته است حفظ کنیم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025